Bio

Mariska Majoor
Foto: Marjoleine van Kalken

Ik ben geboren in 1968 en was 17 jaar toen ik in Amsterdam kwam wonen. Het rustige Gooise dorp waarin ik grotendeels ben opgegroeid, kon niet voldoen aan mijn onverzadigbare honger naar uitdaging en ‘leven in de brouwerij’. Na de nodige omzwervingen kwam ik in Amsterdam terecht en dat voelde meteen goed. 

Het is voorjaar 2019 als ik zoek naar een nieuwe bezigheid. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden om te doen en de koppeling met Amsterdam is gauw gemaakt. Mijn ervaringen, belevenissen en dat wat ik om me heen zie in de stad, verwerk ik in korte verhalen die op deze website te lezen zijn. 

Ik heb een zwak voor de zogenaamde zelfkant van de samenleving en voelde me daar op jonge leeftijd al toe aangetrokken. Dat verklaart de verhalen die je hier kunt lezen over de Wallen, het daklozenbestaan in Amsterdam en de belevenissen van sekswerker Tamara. 

Naast verhalen over de stad, schrijf ik ook over mijn liefde voor het bos. Ik heb de natuur, ondanks mijn stadsleven, nooit verloochend. Ik zoek haar regelmatig op om het drukker wordende Amsterdam even te ontvluchten. Het geeft altijd inspiratie voor leuke stukjes. Althans, ík vind het leuke stukjes. Het zou geweldig zijn als jullie ze ook leuk vinden, want daar doe ik het voor.

Mariska Majoor

Noot:
Ik ben een schrijver in ontwikkeling en stel daarom (opbouwende) kritiek en andere feedback zeer op prijs: mariskamajoor@planet.nl

Op alle teksten en foto’s op deze website berust copyright. Niets mag worden gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en fotograaf.